Köszöntünk a webáruházunkban!   

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 869 5343

Chili Pasilla egész

NETTÓ TÖMEG: 15-20 g (2-3 db / zacskó)
SZÁRMAZÁSI HELY: MEXIKÓ

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
980 Ft
Részletek

Szárított chili. A Pasilla szó jelentése „kis mazsola” amely a friss Chilaka chili szárítását követő, ráncos megjelenésére utal. A 10-15 centiméter hosszú és vékony Chilaka chili színe az érés folyamán, zöld színűről sötétbarnára változik, emiatt néger chilinek is nevezik. Héja vékony, húsa vastag.

Összetett, gazdag ízeiben a bogyós gyümölcsök és a szőlő aromája keveredik.

Enyhén vagy közepesen csípős, amelynek értéke a Scoville skálán 1000-4000. Kiváló C és B vitaminforrás, továbbá tartalmaz még vasat, tiamint, magnéziumot, riboflavint, niacint, alacsony nátrium, de magas rosttartalmú. Telített zsír és koleszterin mentes. Anyagcsere fokozó képességének köszönhetően elősegíti a zsír lebontását a szervezet számára.

Felhasználhatjuk szószok, mártások, chutney-ik készítéséhez, kacsa és bárány húshoz, pörkölt, ragú, leves, gomba vagy halételek ízesítéséhez.

Felhasználási javaslat: A chilit töröljük át, távolítsuk el a szárát és a magokat. Nyissuk ketté, majd zsiradék hozzáadása nélkül egy serpenyőben pirítsuk egy kevés ideig, amíg aromái felszabadulnak. Ezt követően áztassuk be egy kevés forró vízbe, nagyjából 15 percig. A megpuhult chilit turmixszoljuk össze. Az így kapott chili pürét adhatjuk az ételhez, vagy használhatjuk szósz készítéséhez. Pirítás, áztatás és turmixszólás nélkül is felhasználható, ebben az esetben csak vágjuk vékony csíkokra a chilit.

Adatok
Cikkszám
5999550162045
Tömeg
15 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!